Algemeen nieuws

Aandelenoverdracht Rikkert Afbouwgroep

Aandelenoverdracht Rikkert Afbouwgroep

De kracht van Rikkert Afbouwgroep is het aanbieden van verschillende disciplines onder één dak. We zijn de laatste jaren flink gegroeid. Met het oog op de toekomst denken we al geruime tijd goed na over opvolging. Continuïteit is voor Rikkert Afbouwgroep één van de belangrijkste doelstellingen. We zijn daarom blij te kunnen melden, dat we in TANED Groep en het huidige management van Rikkert Afbouwgroep geschikte overnamepartners hebben gevonden.

Nieuwe eigenaren

In de zoektocht naar een goede overnamepartner stond centraal dat de waarden van het familiebedrijf gecontinueerd worden. We hebben een weloverwogen keuze gemaakt en hebben overnamepartners gevonden die vanuit dezelfde filosofie werken. De aandelen zijn per 17 juli 2020 overgedragen aan Dei Capital. Dei Capital heeft daartoe TANED Groep opgericht, waarna zij samen met het management van Rikkert Afbouwgroep de aandelen heeft overgenomen van de huidige eigenaren Robert Rikkert en Frank ten Berge. Dei Capital nam vorig jaar Wessels Groep over. Wessels Groep wordt gelijk met de participatie in Rikkert Afbouwgroep ondergebracht in TANED Groep, waarbij Robert Rikkert toetreedt als aandeelhouder in TANED Groep.

De toekomst

De bouwkolom staat de komende jaren voor de uitdaging om zowel de bouw van meer nieuwbouwwoningen te realiseren alsmede de verduurzaming en renovatie van het huidige woningbestand. Om dit te kunnen bereiken wordt industrialisatie belangrijker en hiervoor is schaalgrootte noodzakelijk. Door de bundeling van de krachten van Rikkert Afbouwgroep en Wessels Groep zijn beide ondernemingen in staat hun klanten in de bouwkolom verder te ontzorgen.

Rikkert Afbouwgroep blijft autonoom werken. Alle medewerkers blijven in dienst en de huidige directie en managementteams blijven ongewijzigd. Ook behouden we onze locatie in Enter. De aandelenoverdracht brengt geen merkbare veranderingen met zich mee. Toch kunnen we ons voorstellen dat de overname vragen oproept. Schroom dan ook niet om ze te stellen.

Met vriendelijke groet,

Directie Rikkert Afbouwgroep