Kom jij ons team versterken, bekijk onze vacatures

Rikkert Metselwerken

Sinds 2001 is Rikkert Gerritsen B.V. onderdeel van de Rikkert Afbouwgroep. Inmiddels is deze in metsel-, steiger- en lijmwerken gespecialiseerde onderneming gegroeid naar circa 90 medewerkers. Dankzij onze flexibele schil kunnen wij altijd het optimale aantal vakmensen inzetten voor uw opdracht. Door ons meedenkende karakter en het feit dat we onze (kwaliteits)afspraken altijd nakomen, bouwen we al jaren langetermijnrelaties op met onze klanten.

 • Onze specialisten

  Freek ten Vregelaar

  Projectleider

  “De lat wordt steeds hoger gelegd qua kwaliteit. We willen in één keer iets goeds neerzetten. Dat doen we door goede medewerkers aan ons te binden en goed te communiceren.”

Projecten

 • Nieuwbouw | 39 woningen aan de Reigerhof in Opheusden

  Plaats Opheusden
  Opdrachtgever Trebbe

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Rikkert Afwerkvloeren Rikkert Metselwerken

  Projectomschrijving

  Rikkert Afbouwgroep gaat het metselwerk en de afbouw van 29 huurwoningen Reigerhof realiseren in Opheusden in opdracht van Trebbe.

  De 29 huurwoningen zijn door HVE Architecten uit Den Haag ontworpen op basis van het Trebbe woonconcept. Het project Reigerhof bestaat uit 15 eengezinswoningen en 14 seniorenwoningen. De eengezinswoningen hebben twee lagen met een kap en zijn verdeeld over drie blokken van vijf woningen. De woningen voor senioren hebben één laag met een kap en liggen verspreid over twee blokken van zeven woningen.

 • Nieuwbouw | 36 woningen en 32 appartementen aan de Lange Dreef in Driebergen

  Plaats Driebergen
  Opdrachtgever Janssen de Jong Bouw Hengelo

  Uitgevoerd door Rikkert Metselwerken

  Projectomschrijving

  Rikkert Afbouwgroep gaat hier het totale gevelwerk, bestaande uit metselwerk, voegwerk, stelwerk en steigerwerk, realiseren in opdracht van Janssen de Jong Bouw Hengelo. Dit betreft de 2e fase van dit project.

 • 39 kwalitatief hoogwaardige vrije sector huurappartementen ‘De Rokade’, gelegen aan de Koninklijke allee Loolaan in Apeldoorn.

  Plaats Apeldoorn
  Opdrachtgever Ter Steege Bouw Vastgoed

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Rikkert Metselwerken

  Projectomschrijving

  cam%201-2015-11-09%20(1)

  Appartementengebouw ‘De Rokade’ is onderdeel van een groter project, ‘Signatuur’, dat verder bestaat uit twee gebouwen in de koopsector. Het project ligt in het noordwesten van Apeldoorn nabij Paleis Het Loo en het Paleispark en dichtbij de binnenstad. Langs de lommerrijke allee die het dorp Apeldoorn sinds 1739 verbindt met het Kroondomein Het Loo, zijn in de loop van de negentiende eeuw statige buitens gebouwd, omringd door prachtige tuinen in de late landschapsstijl. Passend in de omgeving is er door architectenbureau Friso Woudstra Architecten bewust gekozen voor een herkenbare en karaktervolle architectuurstijl die teruggrijpt naar dit verleden. Gedeeltelijk wit gekeimde gevels op een donkere bakstenen plint, keramisch blauw gesmoorde dakpannen en houten kozijnen geven de gebouwen de grandeur van weleer.

  Niet alleen voor de architectuur van de gebouwen heeft het rijke verleden van deze plek in Apeldoorn als inspiratie gediend, maar ook voor het ontwerp van de omliggende parktuin door landschapsarchitect Bangert en Van Hagen

Metselwerken

Gespecialiseerd in metsel-, steiger- en lijmwerken.