Kom jij ons team versterken, bekijk onze vacatures

Eén aanspreekpunt voor alle werkzaamheden

Rikkert Afbouw B.V. is opgericht in 1987 en is gespecialiseerd in stukadoren, spacken en het plaatsen van binnenwanden (gasbeton en gipsblokken). Zowel voor seriematige woningbouw en utiliteitsbouw als renovatie kunt u bij ons terecht. Samen met Rikkert Afwerkvloeren B.V. en Rikkert Tegelwerken B.V. kunnen we het totale spectrum in afbouw voor u verzorgen. U heeft één aanspreekpunt voor ons totale aanbod afbouwwerkzaamheden.

Rikkert Afbouw Rikkert Afwerkvloeren Rikkert Tegelwerken
 • Onze specialisten

  Rutger Kerkhof

  Bedrijfsleider

  “Geen dag is hetzelfde bij Rikkert. Samen met onze klanten creëren we passende planningen. Er wordt erg veel werk verzet, maar er is altijd tijd voor de nodige humor.”

 • Onze specialisten

  Jurgen Lammertink

  Projectleider

  “Doordat we nu Lean bouwen, werken we gestructureerder en weet iedereen waar hij aan toe is qua planning. Zowel collega’s als externe partijen. Zo leveren we een nog beter eindproduct op.”

Projecten

 • Nieuwbouw | Scholencomplex De Twijn in Nijverdal

  Plaats Koopmans TBI Bouw
  Opdrachtgever Nijverdal

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Rikkert Afwerkvloeren Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  Het scholencomplex De Twijn wordt gebouwd met natuurlijke materialen en krijgt zachte kleuren. Pavanello: ‘Een belangrijke referentie voor het ontwerp was de oude bakstenen Ten Cate fabriek. Als basis wilden we metselwerk gebruiken in het bouwontwerp, de baksteen is een natuurlijk en tijdloos product. Er is gekozen voor lichtere variant van de baksteen, die het kinderlijke aspect van de school duidelijk zal maken. Deze kleuraccenten passen niet alleen bij de groene omgeving, maar geven ook de verschillende participanten weer. Elke kleur refereert naar een school.’ Pavanello zegt dat het schoolcomplex straks één gebouw wordt voor alle scholen. ‘De lokalen zijn, via een schuifwand twee aan twee aan elkaar koppelbaar. Er zijn geen gangen meer, maar een leerplein.’

  De architect zegt dat De Twijn zowel een project in het groen zal worden, als een groen project. ‘In de lokalen, die 3.20 meter hoog zijn, komt goede ventilatie die in verbinding staat met de groene omgeving. Ook de natuurlijke verlichting was zeer belangrijk in ons ontwerp.’ Pavanello zegt dat De Twijn een compleet duurzaam project is. ‘Dit geldt ook voor de wijk De Blokken. Hier komt een beekje waar regenwater zal worden opgevangen, dat naar de Regge zal worden geleid. De gemeente wil eventuele wateroverlast via deze natuurlijke manier laten afvloeien.’ De architect zegt dat, na een recent onderzoek, bleek dat veel bewoners in de wijk het groene plan van De Twijn steunen. ‘Er waren vooral vragen over de veiligheid rondom de school. Als onderdeel van het schoolplein komt er een plek – een veilige haven- waar ouders hun kinderen alleen kunnen afzetten en niet mogen parkeren. Hiernaast hebben we in het ontwerp rekening gehouden met fietsers die naar De Twijn komen, hiervoor komen twee ‘fietseilanden’ aan de P.C. Stamstraat en Godfried Bomansstraat. De omgeving van de school wordt autoluw. Dat past ook goed bij het groene idee achter de bouw.’

  Rikkert afbouwgroep realiseert hier naast het stuck- en scanwerk ook de afwerkvloeren met stoffering, sportvloer en gietvloeren

 • Nieuwbouw | 39 woningen aan de Reigerhof in Opheusden

  Plaats Opheusden
  Opdrachtgever Trebbe

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Rikkert Afwerkvloeren Rikkert Metselwerken

  Projectomschrijving

  Rikkert Afbouwgroep gaat het metselwerk en de afbouw van 29 huurwoningen Reigerhof realiseren in Opheusden in opdracht van Trebbe.

  De 29 huurwoningen zijn door HVE Architecten uit Den Haag ontworpen op basis van het Trebbe woonconcept. Het project Reigerhof bestaat uit 15 eengezinswoningen en 14 seniorenwoningen. De eengezinswoningen hebben twee lagen met een kap en zijn verdeeld over drie blokken van vijf woningen. De woningen voor senioren hebben één laag met een kap en liggen verspreid over twee blokken van zeven woningen.

 • Nieuwbouw | Thales Nederland

  Plaats Hengelo
  Opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Hengelo

  Uitgevoerd door Rikkert Afwerkvloeren Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  Thales Nederland is het grootste defensiebedrijf in Nederland en produceert geavanceerde radarinstallaties en communicatiesystemen. Thales Nederland is marktleider in marine radars en exporteert wereldwijd naar 60 landen.
  Het Thalesterrein in Hengelo is sinds de jaren vijftig in gebruik. Met dit nieuwbouwproject past Thales de historische infrastructuur aan de huidige en toekomstige activiteiten aan door zich te concentreren op een deel van het terrein.

  The Huygens project
  Samen wordt er gebouwd aan The Huygens project, bestaande uit vier gebouwen:

  • een nieuw kantoor, volledig ontworpen vanuit de filosofie van Het Nieuwe Werken;
  • een Shared Facility Center met o.a. vergader- en conferentieruimten en een geheel nieuw lab voor complexe elektronica;
  • een nieuw warehouse;
  • een productiehal

  De Rikkert Afbouwgroep BV zal hier de afwerkvloeren en de stoffering gaan uitvoeren.

 • Nieuwbouw | Woon-wijkcentrum Bilderdijk

  Plaats Hoogeveen
  Opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Hengelo

  Uitgevoerd door Rikkert Afwerkvloeren Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  Het woon-wijkcentrum bestaat uit 118 (zorg)huurappartementen en circa 300 m2 algemene zorgvoorzieningen. De Rikkert Afbouwgroep zal hier ruim 8.000 m² Ytong gasbeton binnenwanden plaatsen. Tevens zullen we hier de afwerkvloeren, de stoffering, het stuckwerk, het spuitwerk (w.o akoestisch) en de buitengevelisolatie met steenstrips onder de loopbrug gaan verzorgen.

 • Nieuwbouw | 47 woningen aan de Laares Enschede

  Plaats Enschede
  Opdrachtgever Bouwcombinatie Nijhuis/Hegeman

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Rikkert Afwerkvloeren Rikkert Tegelwerken

  Projectomschrijving

  Rikkert Afbouwgroep gaat voor de bouwcombinatie Nijhuis/Hegeman Vriezenveende totale afbouw (binnenwanden, afwerkvloeren, stuckwerk en tegelwerk) uitvoeren van de 47 woningen De Laares te Enschede. Dit project bestaat uit 20 koop- en 27 huurwoningen.

 • CineMec Utrecht

  Plaats Utrecht
  Opdrachtgever Dura Vermeer

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw B.V. Rikkert Afwerkvloeren B.V.

  Projectomschrijving

  In opdracht van CineMec is Dura Vermeer Bouw Hengelo een nieuwe bioscoop aan het realiseren langs de A2 bij Leidsche Rijn in Utrecht. De bioscoop zal bestaan uit zeven zalen en circa 2000 stoelen. Totale oppervlakte van het gebouw is ongeveer 11.000 m².

  De Rikkert Afbouwgroep zal in opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo het stucadoorswerk en de afwerkvloeren uitvoeren.

 • 39 kwalitatief hoogwaardige vrije sector huurappartementen ‘De Rokade’, gelegen aan de Koninklijke allee Loolaan in Apeldoorn.

  Plaats Apeldoorn
  Opdrachtgever Ter Steege Bouw Vastgoed

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Rikkert Metselwerken

  Projectomschrijving

  cam%201-2015-11-09%20(1)

  Appartementengebouw ‘De Rokade’ is onderdeel van een groter project, ‘Signatuur’, dat verder bestaat uit twee gebouwen in de koopsector. Het project ligt in het noordwesten van Apeldoorn nabij Paleis Het Loo en het Paleispark en dichtbij de binnenstad. Langs de lommerrijke allee die het dorp Apeldoorn sinds 1739 verbindt met het Kroondomein Het Loo, zijn in de loop van de negentiende eeuw statige buitens gebouwd, omringd door prachtige tuinen in de late landschapsstijl. Passend in de omgeving is er door architectenbureau Friso Woudstra Architecten bewust gekozen voor een herkenbare en karaktervolle architectuurstijl die teruggrijpt naar dit verleden. Gedeeltelijk wit gekeimde gevels op een donkere bakstenen plint, keramisch blauw gesmoorde dakpannen en houten kozijnen geven de gebouwen de grandeur van weleer.

  Niet alleen voor de architectuur van de gebouwen heeft het rijke verleden van deze plek in Apeldoorn als inspiratie gediend, maar ook voor het ontwerp van de omliggende parktuin door landschapsarchitect Bangert en Van Hagen

 • Nieuwbouw trainingscentrum en hotelaccomodatie Csmart Almere

  Plaats Almere
  Opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Hengelo

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  De bouw van het Center for Simulator Maritime Training (CSMART) in de duinen van Almere bevindt zich in de eindfase. Eind 2014 is gestart met de bouw van het 10.000 m2 grote complex dat ruimte biedt aan vier ‘full mission bridge & engine simulators’, leslokalen en kantoren.

  Het trainingscentrum voor ‘s werelds grootste cruisevaartbedrijf Carnival Corporation zal vanaf 2016 jaarlijks 6.500 kapiteins en (technische) officieren van cruiseschepen opleiden met de meest geavanceerde technieken en industriële middelen.

  Rikkert Afbouwgroep verzorgt de complete afbouw en stoffering van het ultra moderne centrum in opdracht van Dura Vermeer.

  Hart van trainingscenter

  Het hart van het trainingcenter bestaat uit vier simulatoren die zich bevinden in de onderbouw van het pand, waarbij een groot deel van de “bridge” wordt nagebouwd en beelden worden geprojecteerd op een gebogen scherm met een doorsnede van twintig meter. In het centrum van het pand bevindt zich een atrium met een hoogte van 22 meter, waar de cursisten vanuit alle delen van de wereld samen kunnen komen. Het ontwerp is gebaseerd op grote glasvlakken met horizontale lijnen in de vorm van permanente zonwering en natuurlijke materialen.

  Vervolgopdracht accommodatie

  Naast het Center for Simulator Maritime Training Carnival Corporation heeft Rikkert Afbouwgroep ook de vervolgopdracht voor de bouw van de accommodatie met 176 kamers voor de huisvesting van het maritieme personeel.

 • Van der Valk Exlcusief Apeldoorn

  Plaats Apeldoorn
  Opdrachtgever Dura Vermeer & Van der Valk

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw BV Rikkert Afwerkvloeren BV Rikkert Tegelwerken BV

  Projectomschrijving

  Nieuwbouw Van der Valk exclusief Apeldoorn nadert zijn voltooiing.

  Het nieuwe Van der Valk Hotel in Apeldoorn ligt pal aan de A50 en vlak naast de A1.

  Een werk waar wij, de Rikkert Afbouwgroep, eigenlijk de complete afbouw hebben gedaan.
  In opdracht van Dura Vermeer hebben wij de ytong binnenwanden en de cementdekvloeren gerealiseerd.
  En in opdracht van Van der Valk exclusief het stukadoorswerk, spackwerk en het tegelwerk.

  In de toren en een deel van de laagbouw bevinden zich 151 kamers, in de laagbouw zijn verder een restaurant,
  congreszalen en de installatieruimtes te vinden.

  In een apart gebouw, dat wel is verbonden met het kamergebouw, is een wellnessafdeling met zwembad en fitness ondergebracht.

  Wij als Rikkert Afbouwgroep zijn er ontzettend trots op, dat wij aan dit prachtige Hotel ons steentje mochten bijdragen.

Afbouw

We kunnen het totale spectrum in afbouw voor u verzorgen.