Kom jij ons team versterken, bekijk onze vacatures

Abeln Stoffering

Al sinds onze oprichting in 1953 gaan we voor langetermijnrelaties door oplossingsgericht te denken en duurzame partnerships aan te gaan. Als onderdeel van de Rikkert Afbouwgroep kunnen we bovendien ook meedenken over meer dan alleen ons eigen specialisme. Sinds januari 2004 zijn wij een onderdeel van de Rikkert Afbouwgroep. Hierdoor kunnen wij een totaalpakket bieden aan afbouwwerkzaamheden.

 • Onze specialisten

  Marcel Hessing

  Bedrijfsleider

  “We werken veel voor vaste klanten. Dat geeft wel aan hoe tevreden ze zijn met ons. Natuurlijk is prijs belangrijk, maar onze afspraken nakomen en goed werk leveren nog veel belangrijker.”

Projecten

 • Nieuwbouw | Woon-wijkcentrum Bilderdijk

  Plaats Hoogeveen
  Opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Hengelo

  Uitgevoerd door Rikkert Afwerkvloeren Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  Het woon-wijkcentrum bestaat uit 118 (zorg)huurappartementen en circa 300 m2 algemene zorgvoorzieningen. De Rikkert Afbouwgroep zal hier ruim 8.000 m² Ytong gasbeton binnenwanden plaatsen. Tevens zullen we hier de afwerkvloeren, de stoffering, het stuckwerk, het spuitwerk (w.o akoestisch) en de buitengevelisolatie met steenstrips onder de loopbrug gaan verzorgen.

 • Nieuwbouw | Scholencomplex De Twijn in Nijverdal

  Plaats Koopmans TBI Bouw
  Opdrachtgever Nijverdal

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Rikkert Afwerkvloeren Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  Het scholencomplex De Twijn wordt gebouwd met natuurlijke materialen en krijgt zachte kleuren. Pavanello: ‘Een belangrijke referentie voor het ontwerp was de oude bakstenen Ten Cate fabriek. Als basis wilden we metselwerk gebruiken in het bouwontwerp, de baksteen is een natuurlijk en tijdloos product. Er is gekozen voor lichtere variant van de baksteen, die het kinderlijke aspect van de school duidelijk zal maken. Deze kleuraccenten passen niet alleen bij de groene omgeving, maar geven ook de verschillende participanten weer. Elke kleur refereert naar een school.’ Pavanello zegt dat het schoolcomplex straks één gebouw wordt voor alle scholen. ‘De lokalen zijn, via een schuifwand twee aan twee aan elkaar koppelbaar. Er zijn geen gangen meer, maar een leerplein.’

  De architect zegt dat De Twijn zowel een project in het groen zal worden, als een groen project. ‘In de lokalen, die 3.20 meter hoog zijn, komt goede ventilatie die in verbinding staat met de groene omgeving. Ook de natuurlijke verlichting was zeer belangrijk in ons ontwerp.’ Pavanello zegt dat De Twijn een compleet duurzaam project is. ‘Dit geldt ook voor de wijk De Blokken. Hier komt een beekje waar regenwater zal worden opgevangen, dat naar de Regge zal worden geleid. De gemeente wil eventuele wateroverlast via deze natuurlijke manier laten afvloeien.’ De architect zegt dat, na een recent onderzoek, bleek dat veel bewoners in de wijk het groene plan van De Twijn steunen. ‘Er waren vooral vragen over de veiligheid rondom de school. Als onderdeel van het schoolplein komt er een plek – een veilige haven- waar ouders hun kinderen alleen kunnen afzetten en niet mogen parkeren. Hiernaast hebben we in het ontwerp rekening gehouden met fietsers die naar De Twijn komen, hiervoor komen twee ‘fietseilanden’ aan de P.C. Stamstraat en Godfried Bomansstraat. De omgeving van de school wordt autoluw. Dat past ook goed bij het groene idee achter de bouw.’

  Rikkert afbouwgroep realiseert hier naast het stuck- en scanwerk ook de afwerkvloeren met stoffering, sportvloer en gietvloeren

 • Nieuwbouw | Thales Nederland

  Plaats Hengelo
  Opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Hengelo

  Uitgevoerd door Rikkert Afwerkvloeren Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  Thales Nederland is het grootste defensiebedrijf in Nederland en produceert geavanceerde radarinstallaties en communicatiesystemen. Thales Nederland is marktleider in marine radars en exporteert wereldwijd naar 60 landen.
  Het Thalesterrein in Hengelo is sinds de jaren vijftig in gebruik. Met dit nieuwbouwproject past Thales de historische infrastructuur aan de huidige en toekomstige activiteiten aan door zich te concentreren op een deel van het terrein.

  The Huygens project
  Samen wordt er gebouwd aan The Huygens project, bestaande uit vier gebouwen:

  • een nieuw kantoor, volledig ontworpen vanuit de filosofie van Het Nieuwe Werken;
  • een Shared Facility Center met o.a. vergader- en conferentieruimten en een geheel nieuw lab voor complexe elektronica;
  • een nieuw warehouse;
  • een productiehal

  De Rikkert Afbouwgroep BV zal hier de afwerkvloeren en de stoffering gaan uitvoeren.

 • Renovatie | Rabobank te Almelo

  Plaats Almelo
  Opdrachtgever Aannemersbedrijf Bramer Vriezenveen

  Uitgevoerd door Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  In opdracht voor aannemingsbedrijf Bramer uit Vriezenveen hebben we de stoffering verzorgt van de Rabobank te Almelo.

  Het betreft een renovatie van een bestaand bankgebouw waar Abeln Stoffering ongeveer 3.000m² vloeroppervlak heeft voorzien van tapijttegels en pvc stroken.

  Ook zijn er diverse trappen voorzien van tapijtafwerkingen.

  Met dit project dingt Abeln dit jaar ook mee voor de BVP Award waarvan de winnaar op 15 oktober bekend wordt gemaakt.

 • 39 kwalitatief hoogwaardige vrije sector huurappartementen ‘De Rokade’, gelegen aan de Koninklijke allee Loolaan in Apeldoorn.

  Plaats Apeldoorn
  Opdrachtgever Ter Steege Bouw Vastgoed

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Rikkert Metselwerken

  Projectomschrijving

  cam%201-2015-11-09%20(1)

  Appartementengebouw ‘De Rokade’ is onderdeel van een groter project, ‘Signatuur’, dat verder bestaat uit twee gebouwen in de koopsector. Het project ligt in het noordwesten van Apeldoorn nabij Paleis Het Loo en het Paleispark en dichtbij de binnenstad. Langs de lommerrijke allee die het dorp Apeldoorn sinds 1739 verbindt met het Kroondomein Het Loo, zijn in de loop van de negentiende eeuw statige buitens gebouwd, omringd door prachtige tuinen in de late landschapsstijl. Passend in de omgeving is er door architectenbureau Friso Woudstra Architecten bewust gekozen voor een herkenbare en karaktervolle architectuurstijl die teruggrijpt naar dit verleden. Gedeeltelijk wit gekeimde gevels op een donkere bakstenen plint, keramisch blauw gesmoorde dakpannen en houten kozijnen geven de gebouwen de grandeur van weleer.

  Niet alleen voor de architectuur van de gebouwen heeft het rijke verleden van deze plek in Apeldoorn als inspiratie gediend, maar ook voor het ontwerp van de omliggende parktuin door landschapsarchitect Bangert en Van Hagen

 • Nieuwbouw trainingscentrum en hotelaccomodatie Csmart Almere

  Plaats Almere
  Opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Hengelo

  Uitgevoerd door Rikkert Afbouw Abeln Stoffering

  Projectomschrijving

  De bouw van het Center for Simulator Maritime Training (CSMART) in de duinen van Almere bevindt zich in de eindfase. Eind 2014 is gestart met de bouw van het 10.000 m2 grote complex dat ruimte biedt aan vier ‘full mission bridge & engine simulators’, leslokalen en kantoren.

  Het trainingscentrum voor ‘s werelds grootste cruisevaartbedrijf Carnival Corporation zal vanaf 2016 jaarlijks 6.500 kapiteins en (technische) officieren van cruiseschepen opleiden met de meest geavanceerde technieken en industriële middelen.

  Rikkert Afbouwgroep verzorgt de complete afbouw en stoffering van het ultra moderne centrum in opdracht van Dura Vermeer.

  Hart van trainingscenter

  Het hart van het trainingcenter bestaat uit vier simulatoren die zich bevinden in de onderbouw van het pand, waarbij een groot deel van de “bridge” wordt nagebouwd en beelden worden geprojecteerd op een gebogen scherm met een doorsnede van twintig meter. In het centrum van het pand bevindt zich een atrium met een hoogte van 22 meter, waar de cursisten vanuit alle delen van de wereld samen kunnen komen. Het ontwerp is gebaseerd op grote glasvlakken met horizontale lijnen in de vorm van permanente zonwering en natuurlijke materialen.

  Vervolgopdracht accommodatie

  Naast het Center for Simulator Maritime Training Carnival Corporation heeft Rikkert Afbouwgroep ook de vervolgopdracht voor de bouw van de accommodatie met 176 kamers voor de huisvesting van het maritieme personeel.

 • Zandcementdekvloeren
  Zandcementdekvloeren

  Zandcementdekvloeren woningstichting Emmen, Stadskanaal en Hoogezand

  Plaats Emmen, Stadskanaal en Hoogezand
  Opdrachtgever Woningstichting

  Uitgevoerd door Rikkert Afwerkvloeren

  Projectomschrijving

  We hebben voor een woningstichting uit het noorden van het land een opdracht mogen uitvoeren voor de vloerafwerking bij 3 kantoren in Emmen, Stadskanaal en Hoogezand.
  Emmen (zie foto’s) en Hoogezand zijn inmiddels afgerond.

  Rikkert Afwerkvloeren heeft op de begane grond de zandcementdekvloeren mogen aanbrengen.
  De stoffering is uitgevoerd door Abeln Stoffering.

Projectstoffering

Langetermijnrelaties door oplossingsgericht te denken en duurzame partnerships aan te gaan.